Vrijedni mališani osnovali „Vrtićku zadrugu“

Poduzetnički centar Pleternica nerijetko u okviru redovnih edukacija koje provodi, usmjerava pažnju na osmišljavanje edukativnog programa za najmlađe. Tako je ovaj put održana prezentacija i kreativna radionica za polaznike Dječjeg vrtića Tratinčica na temu „Što je to Zadruga?“

Osim što su djelatnice Poduzetničkog centra Pleternica pripremile prezentaciju prilagođenu uzrastu kako bi mališani shvatili tko su zadrugari i čemu uopće zadruga služi, odradile su s njima i kreativnu radionicu kako bi na praktičnom primjeru utvrdili znanje.

Svaki od malih zadrugara izradio je svoj vlastiti proizvod od glinamola, a potom su ih udružili  i tako kreirali ponudu najveselije i najkreativnije „Vrtićke zadruge“.

Cilj edukativnih radionica ovakvoga tipa je da probude znatiželju kod djece i sposobnost da vlastitim snagama naprave nešto svoje. Na nama je da ih obrazujemo i na njima razumljiv način objasnimo što sve mogu vlastitim trudom i radom kako bi im probudili interes i usadili dobru naviku za budućnost – zaključuje Barbara Rudež, direktorica Poduzetničkog centra Pleternica.  

 

"

 

"

 

"

 

"

 

"

 

Actual news