Razigrana edukacija povodom Dana planeta Zemlje u DV Tratinčica

Donošenjem odluke Opće skupštine Ujedinjenih naroda, 22. travnja smatra se Danom planeta Zemlje pa se u cijelome svijetu ovaj dan prigodno obilježava zelenim ekološkim akcijama i skretanjem posebne pažnje na očuvanje Zemljine atmosfere.

Povodom Dana planeta Zemlje djelatnici Poduzetničkog centra Pleternica, u suradnji s Dječjim vrtićem Tratinčica, pripremili su edukativnu prezentaciju o važnosti recikliranja našim najmlađima. Vesela prezentacija prilagođena dječjem uzrastu izazvala je radosnu lavinu pitanja o tome što se treba razvrstati u koju boju spremnika.

- Na nama odraslima je zadatak da svojim primjerom svakodnevno osvješćujemo djecu o važnosti razvrstavanja otpada. Trebamo im ukazati na važnost brige o okolišu i planetu na kojemu živimo, a ovakve prezentacije su dodatan način za usađivanje ispravnih navika – složno zaključuju djelatnice koje su pripremile prezentaciju.

Nakon odslušane prezentacije, a uz pomoć svojih odgojiteljica, nije za sumnjati kako će polaznici Dječjeg vrtića Tratinčica, kao pravi mali čuvari okoliša, spretno razvrstati koru banane od papirića bombona i čokolade.

"

"

"

"

"

 

 

Actual news