Automehaničarska radiona Bušljeta: „Za budućnost radionice ne strahujem jer sinovi već polako preuzimaju posao.“

Još jedna pozitivna poduzetnička priča nam stiže iz Bilica. Nakon 23 godine rada za druge, Ivica Bušljeta je odlučio postati „sam svoj šef“ i otvoriti vlastitu automehaničarsku radnju.

Uz pomoć i potporu Poduzetničkog centra u Pleternici, Ivica je iskoristio državnu pomoć preko Zavoda za zapošljavanje i ostvario svoj san. S poslom je i više nego zadovoljan jer posla uvijek ima. Cijenjen je majstor pa je mnogo njegovih prijašnjih klijenata s prijašnjih poslova prešlo na njegovu automehaničarsku radionu.

Supruga Antonija mu je od velike podrške osim kada, kako je kroz šalu rekla, mora supruga i sinove „poterati“ iz radionice na ručak i onda sinove ispratiti u školu.

Ivica i Antonija  imaju tri sina koja su mu od velike pomoći i sa zanimanjem prate i proučavaju što on radi. Radije vole provoditi vrijeme u radioni nego u školi, ali se trude završiti srednjoškolsko obrazovanje kako bi se što prije pridružili tati na „puno radno vrijeme“.

-Ponekad moramo sinove podsjećati na školu i poterati iz radione da se stignu spremiti na vrijeme. Drago mi je što ih zanima posao koji radim, a i u srednjoj školi su se opredijelili za ovo zanimanje, odnosno automehaničara i autoelektričara, tako da budućnost radione nije upitna.- rekao je Ivica.

Ivicina radiona nudi sve standardne automehaničarske usluge, ali izdvojili bi reparaciju mjenjača jer to ne nude sve automehaničarske radione.

f f f

a