Dani otvorenih vrata udruga 2022.

U cilju poticanja građana na sudjelovanje u radu udruga i upoznavanja s njihovim aktivnostima, organizirani su Dani otvorenih vrata udruga 2022. na inicijativu Ureda za udruge. Manifestacija se održava na razini cijele Hrvatske kako bi se potaknulo volonterstvo i društveno odgovorno ponašanje građana.

Pleterničke udruge obilježile su svoj Dan otvorenih vrata u petak 3. lipnja, prezentirajući svoje područje djelovanja okupljenim građanima na Trgu bećarca. Prezentirane su odgojno-obrazovne, kulturne, zdravstvene, sportske i druge aktivnosti.

Na području Grada Pleternice trenutno su registrirane 94 udruge, a priličan broj njih je iznimno aktivan zahvaljujući aktivnostima koje financiraju kroz ostvarena projektna sredstva.

- Organizacije civilnog društva nositelji su socijalizacije lokalne sredine u kojoj djeluju. Raduje nas što u našemu gradu imamo velik broj aktivnih udruga koje svojim djelovanjem nude sadržaj za sve skupine stanovništva i čine Grad Pleternicu gradom ugodnog življenja – izjavila je Barbara Rudež, direktorica Poduzetničkog centra.

Uz vrijedne izlagače, svojim dolaskom manifestaciju su obogatili i polaznici Dječjeg vrtića Tratinčica koji su izvedbom pjesme „Kad si sretan“ razveselili petak na Trgu bećarca.

"

"

"