Kako do mjera HZZ-a?

U konferencijskoj dvorani E-inkubatora, prvoga dana mjeseca srpnja, održan je okrugli stol na temu mjera HZZ-a i samih mogućnosti pokretanja poslovanja. Prigodno, kao osjetljivim skupinama na tržištu rada, poziv za sudjelovanje bio je upućen nezaposlenim ženama koje razmišljaju o pokretanju poslovanja, ali i aktivnim poduzetnicama kako bi ih se potaknulo na korištenje mjera HZZ-a.

Predstavnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Mario Kracl, kroz sveobuhvatnu prezentaciju i praktične primjere približio je okupljenima cijeli proces samozapošljavanja i korištenja mjera.

U mnoštvu informacija naglasak je stavljen na potpore za samozapošljavanje koje HZZ dodjeljuje za pokretanje poslovanja koja sadrže zelenu i digitalnu notu i koja su po samoj visini financijske potpore značajno veća.

Edukacija o samozapošljavanju, nastavljena je informiranjem o europskim fondovima i mogućnostima apliciranja na natječaje u sklopu PCPL EU dana čiji je nositelj Poduzetnički centar Pleternica.

Sudionik okruglog stola bila je i pleternička gradonačelnica Marija Šarić koja je okupljene pozvala da se odvaže i iskoriste mogućnosti koje im stoje na raspolaganju.

- Osim kvalitetnih mjera HZZ-a i usluga naših poduzetničko-potpornih institucija pozivam vas da iskoristite i financijske potpore koje je Grad Pleternica osigurao kroz Program razvoja gospodarstva Grada Pleternice. Sve što se planira i radi u Pleternici stavljeno je u korist svih stanovnika jer nam je u cilju da zajednički rastemo i razvijamo se kako bi Pleternica zaista bila mjesto ugodnog življenja i poslovanja – zaključila je Marija Šarić, gradonačelnica Grada Pleternice.

"

"

     

"