Listopadska ruralna srijeda na Gradskoj tržnici Pleternica

Na Gradskoj tržnici Pleternica održana je još jedna Ruralna srijeda. Simboličan je to naziv za informiranje i savjetovanje poljoprivrednika, nositelja i članova obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koje djelatnici Poduzetničkog centra Pleternica obavljaju svake treće srijede u mjesecu.

Cilj terenskog savjetovanja je olakšati korisnicima dolazak do informacija pa tako dok su na tržnici bilo na strani prodavača poljoprivrednih proizvoda ili na strani kupca, u isto vrijeme mogu saznati sve aktualnosti i otvorene natječaje usmjerene prema ruralnom razvoju.

- Ljudi odlično reagiraju na naše terensko savjetovanje jer im je usluga približena i na licu mjesta mogu saznati sve odgovore na pitanja koja ih zanimaju. Ovakvim aktivnostima želimo potaknuti one poljoprivrednike koji se još nisu odvažili prijaviti i koristiti sredstva nekih od dostupnih fondova, ali naravno i sve oni koji imaju iskustva da nastave s rastom i razvojem svog poljoprivrednog gospodarstva – istaknula je Barbara Rudež, direktorica Poduzetničkog centra Pleternica.

Važno je spomenuti kako je uz sve otvorene natječaje trenutno otvoren i Javni poziv za dodjelu potpora poljoprivredi na području Grada Pleternice u 2022. godini. Iduća ruralna srijeda na rasporedu je 16. studenog.

Pregled aktualnih natječaja za ruralni razvoj:

  •  Natječaj za tip operacije 19.4.1. Tekući troškovi i animacija
  • Natječaj za tip operacije  19.1.1. Pripremna pomoć - ZA ODABRANE LAG -ove
  • Natječaj za tip operacije 3.1.1. Potpora za sudjelovanje poljoprivrednika u sustavima kvalitete za poljoprivredne i prehrambene proizvode
  • Natječaj za tip operacije 9.1.1. Uspostava proizvođačkih grupa i organizacija
  • Natječaj za tip operacije 19.3.2. Provedba aktivnosti projekta suradnje
  • Natječaj za tip operacije 4.2.1. Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima - male klaonice
  • Natječaj za podmjeru 17.1. Osiguranje usjeva, životinja i biljaka
  • Natječaj za tip operacije 19.1.1. Pripremna pomoć - ZA NOVE LAG-ove/ LOKALNE INICIJATIVE

"