Metal Pres d.o.o.: „18 godina uspješnog poslovanja“

Tvrtka Metal Pres d.o.o. nastala je početkom 2006. godine i već godinama je pouzdan partner svim segmentima tržišta u proizvodnji metalnih konstrukcija i proizvoda od metala.

U interijeru ili ekstrerijeru, Metal Pres izvodi sve vrste radova od metala: metalne konstrukcije, vrata, ograde, stepeništa, rukohvati, nadstrešnice i sl. 

Izrađuju interijere ili eksterijere poslovnih prostora ugradnjom metalnih pregrada, panela, reklama, cjevovoda, ventilacijskih sustava, prodajnih polica, polica za kombi vozila, raznih metalnih konstrukcija i sl. Serijski proizvode dijelove koji se ugrađuju u gotove proizvode industrijske proizvodnje. Izrađuju i održavaju industrijska postrojenja i proizvodne pogone. Pouzdan su partner u održavanju proizvodnih hala i strojeva.

U svrhu poboljšanja usluge i kvalitete koje pružaju, tvrtka Metal Pres provodi provodi projekte financirane sredstvima Europske unije u čemu im je od velike pomoći Poduzetnički centar Pleternica.

Projektom „Tranzicija na energetski i resursno učinkovito gospodarstvo Metal pres d.o.o.“, ukupne vrijednosti oko 400 tisuća eura, provest će se mjere s ciljem tranzicije na energetski i resursno učinkovito gospodarstvo. Glavni razlozi za pokretanje investicije su stvaranje preduvjeta za povećanje obujma posla ne šteteći klimi i okolišu u kojemu se proizvodnja odvija.

Prelaskom na korištenje OIE i nabavom stroja utjecat će se na ublažavanje klimatskih promjena smanjenjem stakleničkih plinova koji nastaju kao posljedica izgaranja fosilnih goriva za proizvodnju električne energije.

Doprinos projekta, odnosno pozitivni učinci koji se donose poduzeću, zaposlenicima, ali i cjelokupnom društvu jer osim direktnih, projekt će doprinijeti stvaranju i mnoštvu indirektnih učinaka zelene tranzicije.

Svrha projekta je korištenje potencijala za razvoj metaloprerađivačke industrije Republike Hrvatske uz tranziciju na energetski i resursno učinkovito gospodarstvo.

f