Najava Sajma poljoprivrede i ruralnog razvoja u Pletenici

Konjički klub Pleternica 24. i 25. lipnja organizira Sajam poljoprivrede i ruralnog razvoja. Sajam će za posjetitelje oba dana biti otvoren od 16 sati na Hipodromu Pleternica gdje će se istovremeno odvijati i atraktivni Međunarodni konjički turnir, najveći te vrste u Republici Hrvatskoj.

Uz bogatu ponudu OPG-ova, tvrtki, obrta, zadruga i udruga, na sajmu će biti ponuđeno niz popratnih sadržaja za sve dobne skupine, krenuvši od edukativnih aktivnosti i igraonica za djecu, do besplatnog jahanja.

Najavljeni sajam samo je jedna od aktivnosti projekta „Zajedno u promociji poljoprivrednih i ruralnih vrijednosti“ koji provodi Konjički klub Pleternica uz financijsku potporu Ministarstva poljoprivrede. Tijekom provedbe projekta provest će se još i ciklus edukacija o poljoprivredi i ruralnom razvoju, promotivna kampanja „Ljepota ruralnog kraja“ te ruralno usmjerene edukativne aktivnosti za djecu.

Provedba projekta pridonosi promicanju poljoprivrede i vrijednosti ruralnog prostora Republike Hrvatske, pružanju informacija poljoprivrednom sektoru, jačanju suradnje s JLS po pitanju ruralnog razvoja, razvijanju edukativnih programa koji promiču poljoprivredu te uključivanju volontera u projekt što donosi ostvarenju širih ciljeva i interesa poljoprivrednog sektora.

"