Nova IKT rješenja za praćenje projekata

Danas se informacijska i komunikacijska tehnologija primjenjuje gotovo u svakoj grani gospodarstva te u svim njegovim glavnim segmentima, tj. u istraživanju, razvoju, projektiranju, proizvodnji, administraciji i marketingu.

Kada je riječ o projektiranju i iskorištavanju sredstava EU, svakako da je Pleternica grad koji po mnogo toga prednjači. Dokaz tomu je i velik broj EU projekata koji se provode na području Grada, a  kojima je nositelj ili partner Grad Pleternica ili njegove ustanove i tvrtke.

Upravo zbog toga, nova IKT rješenja koja su prezentirana na okruglom stolu u E-inkubatoru bit će od velike pomoći u praćenju projekata svim ustanovama i tvrtkama na području Grada. Uz lakše praćenje projekata te uštedu vremena prilikom izrade raznih izvješća o prijavama i realiziranim sredstvima, očekuje se pomak pri realizaciji još većeg broja projekata. Isto tako, analizirane su brojne ideje o mogućim novim IKT rješenjima koje pomažu kako gradu tako i poduzetnicima s područja, posebice korisnicima inkubatora.

U nadolazećim javnim pozivima i natječajima  za bespovratna sredstva naglasak je na digitalnoj komponenti. Ovakva i slična rješenja o kojima smo danas raspravljali, uvelike će pomoći našim korisnicima prilikom kvalitetnije prijave projekata te ostvarenja dodatnih bodova za sličnim rješenjima - istaknula je Nives Vargašević, voditeljica centra i inkubatora.

IKT IKT IKT

IKT