Održan okrugli stol s udrugama

Kroz zadnjih 10 godina intenzivno se radi sa udrugama. Njih je 90 registrirano na području Grada, a nekoliko njih broji i do 100 članova. Svakoj udruzi prezentirani su načini prijave na projekte, a Poduzetnički centar Pleternica od početka im je bio na raspolaganju za pomoć kod same prijave.

Nakon odrade nekoliko manjih projekata, neke od udruga odvažile se su na uključivanje u Europske projekte gdje je naravno, Grad Pleternica pružao punu podršku.

Radeći sve zajednički u sinergij, Grad Pleternica i Poduzetnički centar Pleternica osluškuju potrebe svojih udruga te održavaju redovitu komunikaciju pa je tako proteklog tjedna održan i okrugli stol u Centru udruga, u prisutnosti ministra rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, njegovih suradnika i požeško-slavonske županice Antonije Jozić, gdje su predstavnici udruga mogli predstaviti rad svojih udruga ministru Piletiću te izreći svoje prijedloge.

Tom prilikom potpisan je i 4. ugovor za jedan od najisčekivanijih projekata - Zaželi koji je usmjeren na skrb za starije i nemoćne osobe, ali i osobe s invaliditetom, koje čine velik dio naših Udruga.

-Pomoć smo u pripremi i provođenju projekata grada, ali i udruga s područja. Proveli smo projekata financiranih iz Europskog socijalnog fonda u vrijednost većoj od 3,5 milijuna eura. Za civilno društvo prijavljujemo veliki broj projekata, ne propuštamo gotovo niti jedan jer svaki novi projekt prilika je za jačanje naših udruga, pogotovo u vidu ljudskih kapaciteta i novih radnih mjesta što ih jača naredno razdoblje njihovog djelovanja.-izjavila je Barbara Rudež, direktorica Poduzetničkog centra u Pleternici.

Mali soft projekti u Pleternici su od životne važnosti jer oni jačaju i omogućavaju rad raznih udruga.

-Mi smo spremni za nove natječaje i prijave. Osim što financiramo plaće za naše djelatnike po udrugama, financiramo i brojne aktivnosti za sve ciljane skupine, kako djecu , mlade, obitelji, tako i za osobe starije životne dobi. Bez tih sadržaja projekata udruge teško mogu financirati svoje aktivnosti. Mi im kao Grad uvijek uskačemo i uvijek smo podrška, mi i naš Poduzetnički centar Pleternica koji piše i provodi projekt, ali bez te financijske injekcije teško mogu ići naprijed. - zaključila je Šarić

Okrugli stol Okrugli stol Okrugli stol Okrugli stol  Okrugli stol Okrugli stol