Održani Dani otvorenih vrata udruga

Dani otvorenih vrata udruga tradicionalna su manifestacija u organizaciji Ureda za udruge kojom se želi povećati vidljivost djelovanja udruga, i to osobito onih koje provode programe i projekte od interesa za opće dobro financirane iz javnih izvora.
Na području Grada Pleternice imamo udruga koje provode manje nacionalne projekte, do onih koje provode i velike europske projekte. Stoga je cilj prezentirati njihov rad široj lokalnoj zajednici, privući i zainteresirati nove korisnike kojima bi se pružila pomoć i podrška, osobito uslijed kriznih situacija.

Poduzetnički centar Pleternica dugi niz godina ostvaruje dobru suradnju i komunikaciju s lokalnim OCD-ovima, a sve s ciljem kvalitetne provedbe projekata, redovnog rada te koordinira i organizira zajedničke Dane otvorenih vrata udruga. Stoga smo i ove godine uputili poziv zainteresiranim udrugama za suradnju i zajedničku organizaciju Dana otvorenih vrata koji se održao na otvorenom - 11. lipnja 2021. godine od 10 do 12 sati na Trgu bećarca u Pleternici.

Udruge su prezentirale svoj rad s ciljem povećanja broja korisnika, a građani su mogli pobliže upoznati sljedeće udruge i projekte:

  • Udruga za pomoć djeci s posebnim potrebama i poteškoćama u učenju „Osmjeh“ koja trenutno provodi projekt „Zaigraj u klubu Osmjeh“ uz pripremljene radionice za djecu
  • Hrvatsko žensko društvo Pleternica koje je partner Gradu Pleternici na europskom projektu „Putujući dnevni boravak za osobe starije životne dobi“ održalo je zdravstvenu radionicu
  • KUD Svilenka iz Buka prezentiralo je EU projekt „Mali dom kulture“
  • KUD Orljava Pleternica upoznalo nas je sa svojim redovnim radom i sekcijom „Snašine rukotvorine“
  • Društvo naša djeca Pleternica koje provodi projekt „Pletemo dramu“ održalo je radionice za djecu
  • Pleternički čoraci koji tradicionalno organiziraju manifestacije u Gradu Pleternici kao što su Maškare uz izložene rukotvorine
  • Udruga slijepih „Šestočka“ predstavila je EU projekt „Budi moje oči“ uz popratna pomagala i opremu za slijepe i slabovidne
  • Hrvatska knjižnica i čitaonica Pleternica predstavila je projekt „Knjignik 2021.“ i ovogodišnji program

 

Na bogatim i kreativno ukrašenim štandovima šira lokalna zajednica mogla je upoznati rad i

aktivnosti naših udruga, te sudjelovati u radionicama prilagođenima svim uzrastima. Najmlađi su mogli sudjelovati u kreativnim radionicama, pričaonicama, dok su stariji sugrađani sudjelovali u zdravstvenim radionicama i preventivno mjerili razinu glukoze u krvi, tlak i dr.

 

Drago nam je što su građani našeg Grada prepoznali važnost ove manifestacije svojim odazivom koji je bio medijski bogato popraćen, te se upoznali i informirali o različitim društveno-korisnim projektima i programima u Gradu Pleternici. Raduje nas i buduća suradnja te odaziv u još većem broju.

010302