Okrugli stol za poljoprivrednike

U četvrtak, 25. lipnja, s početkom u 9 sati, u prostorijama Hrvatske knjižnice i čitaonice Pleternica održat će se okrugli stol sa poljoprivrednicima. Prilika je ovo za informiranje o aktualnim potporama koje nudi Grad Pleternica te nadležna ministarstva. 

Grad Pleternica usvojio je na sjednici Gradskog vijeća Program potpore u poljoprivredi Grada Pleternice za 2020. godinu te će po prvi puta kroz gradski proračun omogućiti potporu obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima za ulaganja u strojeve, opremu, preradu i marketing.

Na nacionalnoj razini, u tijeku su natječaji za bespovratna sredstva za ulaganja u nepoljoprivredne djelatnosti, osiguranje, ulaganja u šumsku infrastrukturu te korištenje obnovljivih izvora energije, a u najavi su potpore za vinare, svinjogojstvo te povrtlarstvo.

Detalji o potporama i mogućnosti ostvarivanja istih biti će prezentirani na okruglom stolu, stoga molimo potvrdu Vašeg dolaska na e-mail: info@plink.hr ili SMS-om na broj 099-397-4732.

Nakon okruglog stola, prisustvovat ćemo polaganju kamena temeljca za izgradnju Gradske tržnice u Pleternici, čime se stvara još jedan infrastrukturni temelj za razvoj ruralnog prostora našega grada.

Očekujemo Vaš dolazak!

Grad Pleternica i Poduzetnički centar Pleternica

Dokumenti
Program 192.89 KB