PCPL TIM NA PREDSTAVLJANJU PROJEKTA „100 PAMETNIH TVORNICA“

Tim Poduzetničkog centra Pleternica sudjelovao je na predstavljanju Projekta „100 Pametnih tvornica“  14.9.2021. godine na lokaciji HGK ŽK Požega u 10:00 sati. Predstavljanje je organizirano u suradnji s HGK Županijskom komorom Požega.

Pokretač projekta „100 pametnih tvornica“ je tvrtka Culmena, a pokrenut je s ciljem stvaranja većeg broja pametnih tvornica u Republici Hrvatskoj te kako bi se tvrtkama ponudilo rješenje za bržu, jednostavniju i efikasniju transformaciju. Culmena provodi projekte na području Lean Managementa, Digitalizacije i Digitalne transformacije. Do sada je odradila više od 350 uspješnih projekata.

Projekt "100 Pametnih tvornica" pokrenut je s ciljem stvaranja većeg broja pametnih tvornica u Republici Hrvatskoj te kako bi se tvrtkama ponudilo rješenje za bržu, jednostavniju i efikasniju transformaciju.

Imali smo priliku poslušati predavanje dr. sc. Nedeljka Štefanića, dipl. ing., profesora na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu. Saznali su kako se provodi projekt, tko može sudjelovati i koji su ciljevi projekta, a također smo imali prilike čuti iz prve ruke partnere u projektu specijalizirani za područja Umjetne inteligencije, Robotike, ERP, obnovljivi izvori energije, EU fondovi i sl.

Nakon kratke pauze uslijedila je radionica – primjena Projekta u praksi. Nastale su i razmotrile su se nove ideje i mišljenja te smo iskazali interes za sudjelovanje u projektu.