PCPL tim sudjelovao na edukaciji o društvenom poduzetništvu

PCPL sudjelovao na jednoj od mnogobrojnih održanih edukacija na temu društvenog poduzetništva Impact Huba Zagreb u suradnji s Centrom za Mirovne Sudije. Training the Trainers radionica organizirana je kako bi svoje znanje stečeno tijekom projekta BEST podijelio s organizacijama zainteresiranim za poticanje poduzetničkog načina razmišljanja u svrhu učinkovitije integracije različitih skupina ljudi i državljana trećih zemalja na tržište rada.
Train the Trainer tečaj održao se online, a trajao je ukupno 7 sati tijekom dva dana (14. i 15. 12. 2020. od 10.00 - 13.00 sati).

Tečaj Društveng poduzetništva obradio je teme poput: kako potaknuti poduzetničko razmišljanje u nekim organizacijama i društvu te kako se služiti alatima za kvalitetno održavanje on line treninga. Tečaj je bio besplatan i dostupan na engleskom i hrvatskom. Prvi dan radionice naučili smo kako društveno poduzetnišvo mora biti prvenstveno održivo te kako mu društveni cilj mora biti iznad profita. Kroz interaktivnu radionicu učili smo kako postati društveni poduzetnik i na koji način biti održiv. Drugi dan radionice imali smo detaljno predavanje o Zoom platformi i njenim mogućnostima koje za sada najbolje odgovaraju potrebama tržišta, idealnom kupcu te o prototipu proizvoda.

Projekt BEST europski je projekt koji financira AMIF (Fond za azil, migracije i integracije) Europske komisije, DG za migracije i unutarnje poslove koji potiče poduzetničke vještine kao alat integracije migranata na tržište rada. Cilj projekta BEST je promicati brzu integraciju državljana trećih zemalja na tržište rada jačanjem suradnje i mobilizacijom poslodavaca i socijalnih i ekonomskih partnera da se aktiviraju na ovu temu. Projekt BEST potiče razvoj poduzetničkih vještina državljana trećih zemalja kako bi ih se uključilo u razne poslovne inicijative, poticao razvoj karijere i poboljšao osobni rast ove ciljne skupine. U projektu je razvijen i testiran specifični pedagoški okvir zasnovan na metodologiji neformalnog i kombiniranog učenja s ciljem da se polaznicima pruže potrebni alati i nadograde vještine te omogući samozapošljavanje i poduzetnički način razmišljanja.