Pleternički vrtićanci uz igru i bojice upoznavali Europu i dali nove ideje za naš grad

Kroz zanimljivu radionicu i prezentaciju pleternički vrtićanci danas su imali priliku upoznati prostor oko sebe i čuti nešto više o pojmu Europska unija. Dio je to projekta "Na tragu bolje europske budućnosti" čiji je nositelj Hrvatsko žensko društvo Pleternica a partner Udruga Društvo naša djeca Pleternica. Izvoditelj današnje edukacije i radionice je Poduzetnički centar Pleternica čija je direktorica, Barbara Rudež održala predavanje.

- Moram priznati da nikada mlađu publiku nisam imala - kaže Rudež kroz smijeh te dodaje kako su djeca bila iznimno pažljiva, ali i jako znatiželjna što ju posebno veseli.

- Naravno, kada se spomene prezentacija Europske unije djeci to zvuči nespojivo, no mi smo ju prilagodili kako bi djeca dobila informacije prilagođene njihovom uzrastu - navodi Marija, koja je također bila prisutna na današnjoj radionici. 

Ističe i kako je svaki novi projekt izazov za sebe pa tako i ovaj, ali da je svakako važno raditi na svim segmentima i dobnim skupinama jer kao što i sam naziv prezentacije kaže Europa - zajednica sa jednakim mogućnostima. 

DV "Tratinčica"

DV "Tratinčica"DV "Tratinčica"