Poduzetnički centar sudionik konferencije “ITU gradovi u novom programskom razdoblju”

Ravnomjeran razvoj svih krajeva Hrvatske jedan je od ključnih ciljeva te je regionalna politika od izuzetne važnosti za budućnost, otvaranje novih radnih mjesta i poticanje konkurentnosti. Održivi urbani razvoj u Republici Hrvatskoj provodi se putem integriranih teritorijalnih ulaganja - ITU mehanizma kojim se omogućava integriranje sredstava iz različitih europskih fondova i njihovo ulaganje u aktivnosti koje jačaju ulogu gradova kao pokretača gospodarskog razvoja.

Na konferenciji  “ITU gradovi u novom programskom razdoblju” održanoj u Zagrebu, predstavljeni su dosadašnji učinci i proširenja ITU mehanizma na nova područja uz mogućnosti ulaganja koje se nude kroz novo financijsko razdoblje 2021.-2027.

Za novo programsko razdoblje ITU mehanizam uključivat će osam urbanih aglomeracija koje su bile uključene do sada te čak novih 14 gradova koji su ujedno i sjedišta županija. Sukladno EU regulativi, za ITU mehanizam izdvojeno je preko 12,9 % sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj te će na raspolaganju biti oko 679,6 milijuna eura za projekte.

Predstavljanju novih mjera i prilika ITU mehanizma, u ime Grada Pleternice i Poduzetničkog centra Pleternica, prisustvovale su gradonačelnica Marija Šarić i direktorica Barbara Rudež.

 

 

"

 

"