Poticaj mladima u izgradnji zelenije, uključivije i digitalnije EU

Europska godina mladih koja se 2022. godine obilježava na razini cijele Europske unije bliži se kraju. Isto tako kraju se privodi i projekt „EU po mjeri mladih“ kojega provodi Udruga Mladi za mlade Pleternice, uz financijsku podršku Ministarstva vanjskih i europskih poslova. Glavni cilj projekta je podizanje svijesti mladih o njihovoj ulozi u izgradnji bolje, zelenije, uključivije i digitalnije budućnosti.

Kao nastavak poticanja europskih tema u obrazovnim ustanovama i kao poticaj mladima na raspravu u sklopu aktivnosti navedenog projekta, proveden je zadnji ciklus edukacija na Sveučilištu u Slavonskom Brodu. Edukacija je održana u sklopu kolegija Međunarodna ekonomija studentima treće godine preddiplomskog stručnog studija Menadžment.

Djelatnice Poduzetničkog centra Pleternica studentima su ukazale na prilike za mlade u Europi s naglaskom na programe koji im omogućuju obrazovanje, putovanja, volontiranje i rad u zemljama članicama EU. Osim navedenog, radionicom je prezentiran rad poduzetničko-potpornih institucija i onoga što iste nude prilikom pokretanja poduzetničkog pothvata.

Nakon predstavljanja europskih projekata kao primjera dobre prakse, uslijedio je kviz znanja i opuštena debata kojom su studenti iznijeli svoje mišljenje na temu članstva Hrvatske u Europskoj Uniji i o tome što smatraju da bi trebala biti prioritetna područja kako bi se osigurao ravnomjerni razvoj svih država članica.

"

"

"

"