Prijave za Ljetni kamp u Zarilcu su otvorene: „Projekt je osmišljen kao edukativan i zabavan, a promovira sigurno kretanje u prirodi.“

U Gradu Pleternici, novostima nikad kraja. Nakon otvorenja Lounge bar Segedca, predstavljen je i rad nove turističke agencije koja djeluje unutar Poduzetničkog centra Pleternica. Prvi proizvod turističke agencije je Ljetni kamp Zarilac koji je namijenjen za djecu od 7 do 13 godina, a provesti će se od 28. do 30. lipnja.

-Ljetni kamp Zarilac će biti prepun zabavnih aktivnosti, ali će biti i svojevrsna platforma za osobni rast i razvoj djece. Kamp se provodi organizirano u suradnji s HGSS-om i športskim ribolovnim društvom Londža. -izjavila je Barbara Rudež, direktorica Poduzetničkog centra Pleternica.

Osim edukacija o planinarenju, kampiranju i sigurnosti u prirodi, u kamp su uključene i vožnja zip lineom, vožnja gliserom, kino na otvorenom, posjet Muzeju bećarca i Terri Panonici, ali i brojne druge aktivnosti.

-Htjeli smo da se kamp održi u prirodnom okruženju, na ovom prekrasnom jezeru u Zarilcu. Kroz 3 dana, uz edukacije stručnih djelatnika HGSS-a, djeca će naučiti mnogo toga, od očuvanja sigurnosti u prirodi  do upoznavanja s opremom za spašavanje, planinarenje i kampiranje.- izjavio je Ivan Pavić, turistički predstavnik.

Hrvatska gorska služba za spašavanje je partner na ovom projektu, a odradit će stručni dio u prirodi kako bi svi polaznici bili u sigurnim rukama.

-Ljetni kamp koji će se održati na području Pleternice je nešto što mi i inače provodimo i dio je kampanje koju HGGS provodi na razini države. To je zasigurno boravak u prirodi i u svim prigodama se stavljamo na raspolaganje lokalnim upravama i zajednici kada god žele provesti ovakav ili sličan projekt. Projekt je osmišljen kao edukativan i zabavan, a promovira sigurno kretanje u prirodi.-izjavio je Zvonimir Miler, pročelnik HGSS Stanice Požega.

Gradonačelnica Pleternice Marija Šarić je naglasila kako je Grad Pleternica izrazito ponosan na rad svojih tvrtki i ustanova koje svake godine nadograđuju razinu svoje usluge. Nakon otvorenja Lounge bar Segedca, koji posluje u sklopu Pleterničkog komunalca, predstavljen je i rad nove turističke agencije.

-Kamp se izrodio iz ideje koja se rodila u Interpretacijskom centru Terra Panonica  u Javnoj ustanovi Pleternica gdje su naši mališani imali jednodnevnu radionicu, kamp i izlet u prirodu. Ovo je nadogradnja toga gdje je turistička agencija na temelju te ideje pokušala tu razinu nadograditi kroz jedan zanimljivi sadržaj, a opet po uzoru na Ljetni tamburaški kamp.-zaključila je Šarić.

Ljetni kamp Zarilac je prvi proizvod turističke agencije, a puno toga nas još tek očekuje. Agencija također pruža usluge organizacije turističkih paketa, izleta, putovanja i  posebnih turističkih tura koji će svim posjetiteljima pružiti jedinstveni doživljaj našeg lokaliteta, naših prirodnih ljepota kao i kulturnog nasljeđa.

Prijave na: https://forms.gle/bvBAax7qKVhAKuHz6 

ff a f

e

 

Dokumenti