Projekti i investicije u industrijskoj zoni Pleternica - Stolarija Batori

Obrt Stolarija Batori u fazi je izgradnje novog proizvodnog pogona koji je u punom jeku. Zajedničkim suradnjom sa Poduzetničkim centrom Pleternica izrađena je projektna prijava koja je pozitivno ocijenjenog od strane nadležnog tijela, te se suradnja nastavila i dalje kroz konzultantsku podrška u fazi same realizacije projekta. Projekt je financiran iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020., tip operacije 8.6.2. "Modernizacija tehnologija, strojeva, alata i opreme u predindustrijskoj preradi drva". Vrijednost investicije je oko milijun eura, a realizirana potpora je 50 posto.

Stolarija „Batori“ na tržištu posluje od 2005.godine. Pretežita djelatnost obrta sukladno NKD-u 2007. 16.23.- Proizvodnja ostale građevne stolarije i elemenata. Obrt posjeduje  vlastitu proizvodnju, a svoje prihode na tržištu ostvaruje iz djelatnosti i izrade sobnih vrata, vratnih krila, proizvodnje raznih elemenata i ostalo.

– Nama realizacija ovog projekta znači objedinjenje proizvodnje i trajno rješavanje problema s prostorom koji smo godinama imali. Vjerujem kako ćemo i u godinama ispred nas u suradnji sa Poduzetničkim centrom Pleternica pronaći natječaje koji će nam omogućiti i dodatnu modernizaciju ili eventualna proširenja ukoliko za time bude potrebe – istaknuo je Tomislav Batori, vlasnik tvrtke.

- Ovakve investicije su ključ gospodarskog razvitka. Grad Pleternica i njezine potporne institucije podupiru obrtnike i poduzetnike pri kupnji zemljišta, izradi projekata te provedbi i realizaciji istih. Osim što je ova investicija vrlo važna za Stolariju Batori koja svoje sjedište seli u Pleternicu, vrlo je važna i za Grad Pleternicu jer izgradnjom gospodarsko proizvodne zgrade Stolarija Batori osigurava 15-20 radnih mjesta . EU fondovi pružaju velike prilike za financiranje poslovnih poduhvata i razvoj poslovanja. Dokaz tome upravo je ova investicija koja je još jedna u nizu uspješnih priča na području Grada Pleternice zahvaljujući EU sredstvima.– naglasila je direktorica Barbara Rudež prilikom obilaska investicije uz Gradonačelnicu Grada Pleternice.