PROMO OBJAVA-PROJEKT: Učim i pjevam

Udruga Glazbeno društvo „ Cvjetići glazbe“ Pleternica privodi kraju projekt  pod nazivom „Učim i pjevam“. Partneri na projektu su Grad Pleternica, DV „Tratinčica“ Pleternica i Kulturno-umjetničko društvo Orljava. Ciljana skupna su djeca i mladi.  Ukupna vrijednost projekta je 42.000,00 kuna koji je financiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Glavni ciljevi projekta  su promicanje glazbene kulture i kulturne baštine, razvijanje novih vještina, unapređenje životnih vještina kod djece, promicanje socijalne uključenosti, potaknuto aktivno građanstvo i očuvanje lokalne kulturne baštine od zaborava. Korisnici projekta bili su korisnici DV Tratinčica, djeca iz udruge Cvjetići glazbe te sva ostala zainteresirana djeca.

Tijekom provedbe projekta provele su se brojne aktivnosti: Održale su se glazbene radionice za djecu  s ciljem upoznavanja osnove glazbe, organizirala su se dva izleta u prirodu, održao se Glazbeni festival „ Cvjetići glazbe“ na kojem su naši korisnici pokazali što sve uče te kako čuvaju tradiciju, promovirao se projekt na svim manifestacijama i sajmovima Grada Pleternice te su se vrednovale provedene aktivnosti projekta. Projektom, koji financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja, u prvom se planu doprinijelo očuvanju lokalnog identiteta, poticanje na stvaralaštvo i kreativnost na način organiziranja aktivnosti promicanja glazbene kulture u suradnji sa stručnim glazbenim organizacijama i udrugama čuvajući kulturnu baštinu hrvatskog naroda.