Prva regionalna Konferencija – Požega 2023 "Mislimo gospodarski, razvijamo regionalno"

Prva regionalna konferencija u Požegi okupila je predstavnike gospodarstvenika, mjerodavnih Ministarstva i lokalne uprave kako bi se potaknula konstruktivna rasprava o trenutnim potencijalima i izazovima gospodarstva Požeško-slavonske županije.

Konferenciji su prisustvovali predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović, predsjednik HGK Županijske komore Požega Goran Šutalo, državni tajnik Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Alen Gospočić, državni tajnik Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja Hrvoje Bujanović, požeško-slavonska županica Antonija Jozić, gradonačelnica Grada Pleternice Marija Šarić te Nives Vargašević ispred Poduzetničkog centra Pleternica.

 -Svi znamo kako Požeško-slavonska županija počiva na poljoprivrednoj i prerađivačkoj industriji koje u ovome trenutku izvoze na tridesetak svjetskih i europskih tržišta. Za daljnji razvoj je važno prvotno raditi na poboljšanju prometne povezanosti čime će se gospodarstvenicima osigurati lakši rad i veća konkurentnost – rekao je predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović.

Konferencija – Požega 2023  "Mislimo gospodarski, razvijamo regionalno" naglasak je stavila na potencijale Požeško-slavonske županije koji prema sadašnjem stanju leže u poljoprivredi i prerađivačkoj industriji.

-Izgradnja mreže brze ceste je krucijalan strateški projekt Požeško-slavonske županije i idemo u smjeru toga da se što prije krene s izgradnjom. Za neke od projekata već imamo izdane građevinske dozvole, za neke i lokacijske i vjerujemo da ćemo vrlo brzo krenuti u realizaciju toga. Bolja povezanost značit će i bolje uvjete za naše gospodarstvenike koji rade izvrstan posao i prepoznati su ne samo u županiji i Republici Hrvatskoj već i u inozemstvu  - rekla je županica Jozić.

Konferencija           Konferencija         Konferencija