USPJEŠAN ZAVRŠETAK PRVE GODINE PROGRAMA VolonTIrajmo, kreirAJMO!

 

Nakon provedbe prve godine programa VolonTIrajmo, kreirAJMO ! čiji je nositelj udruga Hrvatsko žensko društvo Pleternica konkretni rezultati odnose se na održana četiri sastanka projektnog tima s ciljem dogovora oko provođenja programskih aktivnosti. Kreirana je web pod stranica s bazom volontera putem koje je moguće imati uvid u raspoložive volontere. Održane su dvije edukacije za volontere te tri izobrazbe građana volontera o svim dobrobitima volonterstva. U sklopu programa ostvarena  je i suradnja s odgojno- obrazovnim institucijama ( OŠ fra Kaje Adžića Pleternica i OŠ Mladost Jakšić) na način da je održano više od deset pomoći u učenju ( instrukcija) u Pleternici i u Jakšiću.  Također ostvarena je i suradnja sa lokalnim stožerom civilne zaštite Grada Pleternice gdje su  razmijenjene sve bitne informacije o programu te je osigurana i dogovorena kvalitetna provedba volonterskih aktivnosti kako bi se program proveo uspješno i na dobrobit svima.

 Program je promoviran dijeljenjem letaka na 3 sajma ( Božićni sajam, Uskrsni sajam, Jesenski sajam) te na danima EU projekata. Najznačajnije volonterske aktivnosti u programu odnose se na: mjerenje tlaka i šećera, razgovori, pomoć i podrška, prijevoz u trgovinu, po lijekove, liječniku. Putem aktivnosti „BUDI AKTIVAN” Grad Pleternica ustupa vozilo i vozača Općini Jakšić kojim  se osobe starije životne dobi prevoze liječniku, u trgovinu, na radionice i sl. ( više od 15 puta tijekom programa). 

Održane su i humanitarne akcije „PRUŽIMO RUKU DOBROTE „ (za Božić i Uskrs, Pleternica i Jakšić) te akcija „ VIŠAK DONESI, NOVO ODNESI “ gdje su svi zainteresirani mogli donijeti svoj višak stvari i za to dobiti kupon te si izabrati nešto novo i prihvatljivo po ukusu. Treba napomenuti  da je pred udrugom druga godina provedbe programa koja će uskoro krenuti te da će se i dalje provoditi ovakve i slične aktivnosti kako bi svima pokazali svrhu postojanja volonterstva na zajedničku sreću i zadovoljstvo. 

 

" Ovaj program financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.“

 Sadržaj ove publikacije u isključivoj je odgovornosti Udruge i ne odražava nužno stajalište Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

pl jakšić s s s aw a


vv        vv  

vv      vv

vv    vv