Važna obavijest za podnositelje Zahtjeva za ESIF zajam - COVID19

Važna obavijest za podnositelje zahtjeva za zajam za obrtna sredstva i/ili jamstvo za kredite putem poslovnih banaka:

Mole se podnositelji zahtjeva da uz standardnu predaju zahtjeva u HAMAG-BICRO, koja uključuje svu propisanu dokumentaciju, naprave i registraciju na portalu MJERE Financijske agencije (FINA) putem poveznice: https://gospodarskemjere.fina.hr  budući da sustav centralizirano prikuplja i analizira prijave gospodarskih subjekata čije je poslovanje ugroženo uslijed pandemije korona virusom te je registracija na FINA portalu uvjet za realizaciju bilo koje od COVID mjera.

Sa navedene internet stranice možete pristupiti aplikaciji za prijavu na Mjere očuvanja gospodarske aktivnosti i likvidnosti, donesenih od strane Vlade Republike Hrvatske u cilju očuvanja razine gospodarske aktivnosti i likvidnosti.

Na mjere dostupne kroz ovu aplikaciju mogu se prijavljivati gospodarski subjekti - društva, obrti, obiteljska poljoprivredna gospodarstva čije je poslovanje ugroženo ili u potpunosti onemogućeno uslijed epidemije koronavirusa.

Trenutno su dostupne mjere:

  • krediti za likvidnost i radni kapital
  • odgoda plaćanja kredita
  • reprogram kredita

Kreditne institucije koje zaprimaju prijave iz ovog sustava su sve banke u Republici Hrvatskoj, HBOR i HAMAG-BICRO. Nakon primitka Vaše prijave ili prijava, kontaktirati će Vas kreditna institucija koju ste odabrali i izravno s Vama dogovoriti daljnji postupak realizacije mjere.

Portalu MJERE pristupa se preko sustava NIAS (Nacionalni identifikacijski i autentifikacijski sustav) s vjerodajnicama izdanima u Republici Hrvatskoj, od razine 2 nadalje.

Za sva pitanja vezana za ovu aplikaciju možete se obratiti na e‑mail adresu: mjere.podrska@fina.hr

izvor: hamagbicro.hr