Još jedan PCPL – EU dan odrađen

Danas smo proveli PCPL-EU dan u Malom domu kulture u Resniku, u kojemu KUD Svilenka svakodnevno provodi EU projekt „Mali dom kulture“.

Kroz umrežavanje s korisnicima projekta prezentirali smo primjer dobre prakse, razgovarali o samoj provedbi EU projekta te o tome što sve ona donosi i s kojim mogućim izazovima se susreću. Proveli smo i radionicu osmišljavanja novih ideja za nadolazeće natječaje kako bi na vrijeme i pravovremeno imali spremne projekte s ciljem daljnjeg razvoja zajednice.

- Cilj ovakvih aktivnosti je pobliže upoznati lokalnu zajednicu sa svim uspješno provedenim projektima Grada Pleternice, ali i onim projektima koji su trenutno u provedbi od strane organizacija civilnog društva – rekla je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.

- Ovo je treća ovakva aktivnost ove godine i još su na čekanju brojne aktivnosti do kraja godine. Želimo osvijestiti zajednicu da su EU projekti generator razvoja i prilika za nove mogućnosti i poboljšanje kvalitete života. Najbolji dokaz navedenom je upravo  KUD Svilenka kod kojega smo danas i došli. Njihovo iskustvo je svakako je poticajno za buduće korisnike kako mogu svoj rad i ideje  orijentirati  prema razvoju svoje sredine – zaključuje Barbara Rudež, direktorica Poduzetničkog centra Pleternica.

"

"

"