Nova direktorica Poduzetničkog centra Pleternica d.o.o.

Na čelo Poduzetničkog centra Pleternica dolazi Barbara Rudež, dugogodišnja djelatnica centra.

Poduzetnički centar Pleternica, tvrtka u vlasništvu Grada Pleternice, dugi je niz godina rasla i razvijala se. Krenuli su s pisanjem i provođenjem projekata Grada Pleternice da bi se nakon seljenja u PLINK, pleternički inkubator, 2013., otvorili tržištu i našim gospodarstvenicima. Kako je rastao broj poduzetnika i obrtnika, broj odobrenih i projekata u provedbi, tako je rastao i centar. Danas ostvarenih indikatora u proteklih 8 godina izgleda ovako:

- 89 održanih okruglih stolova, na kojima smo informirali i umrežavali poduzetnike, poljoprivrednike, civilni i javni sektor
- 3.596 sati besplatnog informiranja, ostvarenih u svakodnevnom kontaktu sa našim klijentima, osobno, telefonom ili na terenu
- 1.462 sata edukacije kao odgovor na potrebe na tržištu
- 40 stanara, u uredima, proizvodnim halama te virtualnih stanara!
 

Posebno smo ponosni na investicije u Poduzetničkoj zoni Pleternica koje su u tijeku: 4 velike investicije vrijedne 100 milijuna kuna s planom zapošljavanja 100 djelatnika. Ukoliko je naš rad bar djelomično pridonio tome da se poduzetnici odluče za ovaj korak, izrazito smo zadovoljni. Sigurna sam kako će nova direktorica, gđa Barbara Rudež, nastaviti raditi istim žarom te svojim doprinosom raditi na razvoju gospodarstva s čime dolaze i nova radna mjesta, nužna za održivi razvoj našega grada. Svojim dosadašnjim radom pokazala je kako se zna nositi sa izazovima, pripremiti projekt tako da isti ostvari 100% propisanih bodova te pratiti realizaciju sa 100%-tnom uspješnošću!  - izjavila je Marija Šarić, gradonačelnica Grada Pleternice.   

Čast mi je preuzeti vodstvo Poduzetničkog centra Pleternica. Tijekom rada u centru prošla sam  poslove u svim Odjelima zbog čega sam sada jako sretna jer sam stekla bogato iskustvo u pripremi i provedbi projekata iz različitih područja – od projekata socijalne uključenosti, preko projekata za poduzetnike pa se sve do velikih infrastrukturnih projekata. Svjesna sam da sam preuzela veliku odgovornost i da će  naredno vrijeme donijeti brojne izazove ali imam pored sebe kvalitetan i uhodan tim. Timskim radom i upornošću nastavit ćemo dosadašnji  kontinuirani rad i pripremati nove projekte s ciljem postizanja novih rezultata. - izjavila je Barbara Rudež.