Održana druga u nizu edukacija za gospodarstvenike

U sklopu projekta Poduzetničkog centra Pleternica d.o.o. pod nazivom Koraci suradnje II (KK.03.1.2.12.0031) dana 10. studenog 2020. godine u 18:00h u prostoru Interpretacijskog centra Terra Panonica u Pleternici održana je druga u nizu edukacija: Porezni tretman on line prodaje i PDV tretman transakcija s EU. Bila je to prilika za sve poduzetnike da na jednom mjestu dobiju relevantne informacije o malim poreznim obvaznicima, predmetima oporezivanja, povratima PDV-a iz drugih država članica te mnoge druge. Na početku predavanja dobrodošlicu je poželjela  predsjednica Udruge računovođa I financijskih djelatnika gđa Sunčica Bajić. U sklopu ove edukacije prezentirane su različite nedoumice oko PDV-a i on line prodaje koje je prezentirao dr.sc. Ivan Čevizović. Poduzetnici su dobili informacije o tome što je važno za utvrđivanje obveze obračuna PDV na stjecanje dobara iz druge države članice, što kada se prijeđe prag stjecanja, kada se on ne utvrđuje; primjeri isporuka, usluge u vezi s nekretninama, prijevoza putnika, poreznih stopa u RH.

 

Zbog epidemioloških mjera dodatno je edukacija prenošena on-line, s ciljem veće mogućnosti praćenja zainteresiranih gospodarstvenika.

 

Edukacija po temom: Porezni tretman on line prodaje i PDV tretman transakcija s EU Grada Pleternice organizirana je u sklopu projekta Poduzetničkog centra Pleternica d.o.o. pod nazivom Koraci suradnje II (KK.03.1.2.12.0031). Projekt je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Poziva: Usluge za MSP-ove putem poduzetničkih potpornih institucija (PPI). Vrijednost projekta iznosi 683.910,50 kn, a EU sufinanciranje projekta od 74,9999993% iznosi 509.113,18 kn. Projekt traje ukupno 18 mjeseci, odnosno do srpnja 2021. godine.

 

 

Ovaj projekt se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj