Promo objava - završna konferencija

U sklopu dvogodišnjeg programa „Volontirajmo, kreirajmo“ udruge Hrvatsko žensko društvo Pleternica, održana je završna konferencija kojoj su prisustvovali ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić, županica Antonija Jozić, načelnik Općine Jakšić Ivica Kovačević, gradonačelnica Pleternice Marija Šarić, predsjednica Hrvatskog ženskog društva Pleternica Doroteja Valenta, partneri projekta Osnovna škola Mladost iz Jakšića, Osnovna škola fra Kaje Adžića iz Pleternice s djelatnicima. Konferenciji se priključio i predsjednik Matice umirovljenika Općine Jakšić Slavko Glavaš sa članovima te članovi Matice umirovljenika Grada Pleternice, na čelu s predsjednikom Stjepanom Erjavcem s ciljem informiranja o projektu i svim aktivnostima koje se provode.


Na završnoj konferenciji svima prisutnima putem prezentacije predstavljen je rad udruge Hrvatsko žensko društvo u provedbi program VolonTIrajmo, kreirAJMO ! Ukupna vrijednost programa je 9 tisuća eura, a financiran je od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Bila je to idealna prilika da se svim prisutnima predstavi cilj program kao i što se sve odradilo u prvoj godini provedbe programa koja je pri kraju.


Svi prisutni dobili su konkretan uvid u važnost promocije volontiranja, koliko je ključno osnivanje Lokalnog volonterskog centra te uključivanje građana u volonterske aktivnosti. Prva godina provedbe programa doprinijela je odličnom razvoju i unapređenju partnerskih odnosa putem izrade zajedničke baze volontera, ali ujedno je navedeno i svojevrsna održivost za drugu godinu provedbe koja je pred nositeljem programa.


Ovakav hvale vrijedan projekt od velike je važnosti i za općinu Jakšić i za općinu Pleternica jer volonterstvom otkrivamo sebe i pružamo svakom pojedincu mogućnost da se osjeća prihvaćenim i potrebitim. Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da se priključe budućim programskim aktivnostima te na taj način daju svoj volonterski doprinos čitavoj lokalnoj zajednici.

" Ovaj program financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.“

 Sadržaj ove publikacije u isključivoj je odgovornosti Udruge i ne odražava nužno stajalište Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Općina Jakšić  grad  Ministarstvo  šk  hz  hžd jakšić

vv  vv vv vv  

vv vv